Kvě 282016
 

ban2016-02s
Letní sezóna na úzkokolejce Osoblažce propuká vždy v červnu, kdy parní vlaky začínají jezdit nejprve každou sobotu, později o všech prázdninových víkendech. A hned ten letošní první bude 4. června vypraven speciálně pro děti.

Téměř neznámý loupežník, jehož jméno zní v překladu „Osoblaha“, bude během celého dne znepříjemňovat vlakovému personálu jinak poklidnou cestu parním vlakem do loupežníkova rodného městečka Hotzenplotz – Osoblaha. A právě různé pohádkové bytosti budou Hotzenplotzovi všemožně bránit a snažit se, aby vlak zdárně dorazil do cíle.

Parní vlak vyrazí z Třemešné v 10:45, ale již od 10:00 budou pro návštěvníky nachystány stánky s propagací nejen parního vlaku. Až z Moravského Kravařska na Osoblažsko dorazí přátelé z Pohádkového Poodří (www.pohadkovepoodri.cz), kteří budou propagovat svůj projekt pohádkových bytostí. V dalším stánku, tentokrát Jeseníků, bude k zakoupení knížka o loupežníku Hotzenplotzovi, která určitě potěší nejedno dětské srdce.

V parním vlaku na děti bude čekat zábavný kvíz, ve kterém budou moci vyhrát různé ceny. Po příjezdu do Osoblahy ve 12:03 proběhne oficiální zatčení loupežníka Hotzenplotze a jeho výslech před veřejností v Hotzenplotzově čekárně, kde se loupežník dočká spravedlivého potrestání. Po odsouzení se loupežník podepíše každému dítěti do jeho knížky, která bude v prodeji i zde. Pro hodné děti budou připraveny hry nebo atrakce jako např. jízdy na koních od paní Václavíkové z Minifarmy Osoblaha. Osoblažský cech pak přichystá pro všechny občerstvení.

Na cestu zpět se parní vlak plný pohádkových bytostí vydá v 15:08 a do Třemešné dorazí v 16:39.

Tisková zpráva ke stažení ve formátu PDF nebo DOC.