Čvc 132016
 

Již třetím rokem se na Osoblažsku odehrává souboj lukostřelců s bohatým doprovodným programem a nejinak tomu bude i v sobotu 16. července, tentokrát již podruhé v prostorách zámku ve Slezských Rudolticích. Tento rok ale na turnaj můžete vyrazit parním vlakem a to nejen tradičně z Třemešné ale také z Osoblahy!

Parní vlak z Třemešné vyrazí obvykle v 10:45 a do Slezských Rudoltic dorazí v 11:27. Návštěvníci tak stihnou otevření areálu ve 12 hodin a následné zahájení turnaje ve 13 hodin. Kromě čtyř soutěžních kol lukostřelců bude možnost shlédnout také ukázky jízdních turnajových disciplín nebo vystoupení Společenství severských pánů. Nebudou chybět ani bohaté doprovodné stánky nebo Rytířská školička. Parní vlak zpět do Třemešné bude odjíždět ze Slezských Rudoltic v 15:56 a do Třemešné dorazí v 16:39.

Během turnaje je možnost také využít kyvadlovou vlakovou dopravu Osoblaha – Slezské Rudoltice – Osoblaha, kdy se zájemci mohou svézt vlakem ze Slezských Rudoltic v 11:35 nebo v 13:35 do Osoblahy, odkud se parním vlakem po krátké přestávce vrátí zpátky do Slezských Rudoltic, kde přijedou v 13:10 nebo v 15:39. Návštěvníci festivalu to tak mohou brát jako další zpestření lukostřeleckého turnaje.

Pokud chcete vyrazit na turnaj vlakem z Osoblahy, můžete využít parní vlak s odjezdem v 12:40. Ze Slezských Rudoltic a zpět do Osoblahy se můžete vrátit motorovým osobním vlakem Českých drah s odjezdy v 15:51 a 19:56.

Jízdní řády parních vlaků a program turnaje.

Tisková zpráva ke stažení ve formátu PDF nebo DOC.