Čvc 292016
 

ban2016-05s

O víkendu 6. a 7. srpna probíhá nejen olympiáda v Rio de Janeiru, ale také vyjede olympijský parní vlak na Osoblažskou úzkokolejku s bohatým doprovodným programem.

Po oba dva dny vyjíždí parní vlak z Třemešné v 10:45. A hlavní atrakce bude čekat na turisty na nádraží v Osoblaze. “Díky spolupráci nadšenců z úzkokolejky a Dolní oblasti Vítkovice se nám podařilo na jeden víkend získat Gyroskop – to jsou tři propletené kruhy, které simulují jako ve stíhačce přetížení až 3G. Návštěvníci si tak mohou zvýšit adrenalin v krvi bez toho, aby museli cestovat až do Brazílie!“ láká na „let ve výšce nula“ Pavel Schreier ze Slezských zemských drah.

Jako další zažijí cestující slavnostní zapálení pochodně přímo v peci parní lokomotivy nebo se budou moci vyfotit před olympijskými kruhy. V sobotu navíc čekají na děti v Osoblaze také olympijské hry v železničářském duchu. „Děti budou například házet uhlím do dálky“ zmiňuje Schreier. Z Osoblahy vyrazí parní vlak vždy v 15:08 a do svého cíle do Třemešné dorazí v 16:39.

Tisková zpráva ke stažení ve formátu PDF nebo DOC.