Čvn 262016
 

fl2016s

V sobotu 9. července se na Osoblažské úzkokolejce bude konat již 5. ročník tradiční putovní akce FAJNE LÉTO, která Vás celé léto bude provázet po technických památkách v Moravskoslezském kraji. Můžete se opět těšit na několikahodinový program s tematicky oblečeným moderátorem, různé soutěže, zábavná představení a další zábavné i sportovní aktivity včetně drobných výher. Na úzkokolejku navíc tento den vyrazí i speciální druhý parní vlak z Osoblahy do Slezských Rudoltic a zpět s lokomotivou Rešica.

Program začíná již od 10:15 hodin na nádraží v Třemešné. Na nástupišti bude vyhrávat country kapela Wagon, která navodí trampskou atmosféru. Odjezd vlaku z Třemešné je pak v 10:45, kdy do vlaku nastoupí kapela Country bazar, která zpestří cestu parním vlakem až do Osoblahy.

V Osoblaze poté na návštěvníky čeká moderovaný, tematicky laděný hlavní program se soutěžemi, hrami, představeními a dalšími aktivitami. Druhý parní vlak pak vyrazí z Osoblahy v 12:40 a do Slezských Rudoltic dorazí v 13:10. Zde na návštěvníky čeká kouzelnické vystoupení magického kovboje. Odjezd ze Slezských Rudoltic je poté v 13:35. Po návratu vlaku zpět do Osoblahy v 14:11 budou mít návštěvníci možnost shlédnout další vystoupení magického kovboje. Závěr akce nastává v 15:08 odjezdem parního vlaku z Osoblahy zpět do Třemešné, opět za tónů skupiny Country bazar.

Celý program akce finančně podpořil Moravskoslezský kraj z dotačního programu Podpora industriálních atraktivit v Moravskoslezském kraji v roce 2016. “Moravskoslezský kraj provoz našeho vlaku podporuje každoročně a díky tomu se snažíme do osoblažského regionu přitáhnout stále více turistů, které tento region potřebuje jako sůl. Navíc se nám daří díky dotaci rekonstruovat i zázemí pro parní vlak“, vysvětluje dobrou spolupráci s krajem Pavel Schreier ze Slezských zemských drah.

Tisková zpráva ke stažení ve formátu PDF nebo DOC.