Lis 232016
 

ban2016-06s

Na Osoblažskou úzkokolejku vyrazí opět na začátku prosince, konkrétně v sobotu 3. prosince, Mikulášský parní vlaky s čerty a anděly. Ten rodiče se svými dětmi zaveze za Mikulášem do Osoblahy. „Kdo si udělá tento den výlet na Osoblažsko, nebude litovat a na konci ještě dostane sladkou odměnu!“ vzkazuje Mikuláš.

Parní vlak s čerty a anděly bude mít odjezd z nádraží v Třemešné ve Slezsku v 10:45. “Doufáme, že děti budou mít připravené nějaké básničky nebo říkanky, protože bychom je všechny nechtěli vozit s čerty na uhlí v parní mašince“ vzkazuje Pavel Schreier ze Slezských zemských drah.

Do Osoblahy dorazí parní vlak v 12:03 a zde již bude na všechny děti čekat Mikuláš s odměnou připravenou Klubem přátel osoblažské úzkokolejky. “Za tzv. Čertovskou přirážku k jízdnému, a pokud budou děti hodné, mohou se v Osoblaze těšit na sladkou odměnu“ upozorňuje s úsměvem především rodiče David Chovančík, předseda klubu. Pro děti tak budou sladkosti připraveny, ale ani rodiče nemusejí zahálet. Ve vlaku nebude chybět Pivní vagón, ve kterém bude k dostání svařák, grog nebo něco k zakousnutí, opět s láskou a předvánoční náladou připravené členy Klubu přátel osoblažské úzkokolejky.

 V Osoblaze bude až do odjezdu parního vlaku připraveno občerstvení. V místní Čekárně u Hotzenplotze bude připraven k promítání také film „Osoblažka 2015“ pojednávající o naší trati. Odjezd z Osoblahy je poté naplánován na 15:08 a do Třemešné Mikulášský parní vlak dorazí v 16:39. Všechny rodiče s dětmi srdečně zveme na jízdu vlakem romantickou osoblažskou krajinou!

Tisková zpráva ke stažení ve formátu PDF nebo DOC.