Pro 122016
 

V neděli 11. prosince 2016 vstoupil v platnost nový jízdní řád pro rok 2017. S potěšením vám můžeme oznámit, že rozsah osobní dopravy na Osoblažské úzkokolejce a přilehlé železniční trati Krnov – Jindřichov ve Slezsku se v podstatě nezměnil a zůstává na stejné úrovni jako minulý rok. Dochází maximálně k minutovým změnám a proto doporučujeme v prvních dnech sledovat vývěsky jízdních řádů ve stanicích.

Na Osoblažské úzkokolejce se rozsah provozu nezměnil. Provoz bude i v roce 2017 probíhat dle zaběhnutého schématu. U ČD to bude v pracovní dny 5 párů vlaků, o prázdninách a víkendech 4 a o nedělích a svátcích 3 páry vlaků Osoblaha – Třemešná a zpět. Stejně tak přestupní návaznost na spěšné vlaky Krnov – Jeseník zůstává zachována.

Jízdní řády vlaků na Osoblažce si můžete prohlédnout na našem vebu v sekci Jízdní řády.

U parních vlaků SZD se v novém jízdním řádu objevuje jen kosmetická změna. Odpolední vlak z Osoblahy do Třemešné pojede opět v „kulatý“ čas 15:10. Do Třemešné vlak dorazí v 16:41 a naši návštěvníci tak budou mít zachovanou možnost přestupu na osobní vlak do Krnova, který odjíždí 16:43.

Parní vlaky vyrazí do nové sezóny tradičně 8. května. Následovat bude Dětský den 3. června a od tohoto dne bude znít píšťala parní lokomotivy Osoblažskem každý víkend až do poloviny září. Poslední „letní“ jízda proběhne v sobotu 16. září. Závěr sezóny bude tradičně patřit Martinské jízdě do Bohušova, tentokrát přesně na den sv. Martina, 11. listopadu. V jednání je také Mikulášský parní vlak, který bude mít speciální jízdní řád šitý na míru mikulášské nadílce.