Lis 152017
 

V sobotu 2. prosince na Osoblažskou úzkokolejku vyrazí Mikulášský parní vlaky s čerty a anděly. Ten rodiče se svými dětmi zaveze za Mikulášem do Osoblahy. „Všechny děti společně s rodiči zve Mikuláš na netradiční výlet. Zkuste zpočítat, kolikrát ho uvidíte po cestě z Třemešné do Osoblahy společně se svou družinou. Ne, není to vtip. Mikuláš opravdu bude hlídat celou cestu parního vlaku na Osoblažce!

Parní vlak s čerty a anděly bude mít odjezd z nádraží v Třemešné ve Slezsku v 10:45. “Doufáme, že děti budou mít připravené nějaké básničky nebo říkanky, protože bychom je všechny nechtěli vozit s čerty na uhlí v parní mašince“ vzkazuje Pavel Schreier ze Slezských zemských drah.

Do Osoblahy dorazí parní vlak v 12:03 a zde již bude na všechny děti čekat Mikuláš s odměnou připravenou Klubem přátel osoblažské úzkokolejky. “Za tzv. Čertovskou přirážku k jízdnému, a pokud budou děti hodné, mohou se v Osoblaze těšit na sladkou odměnu“ upozorňuje s úsměvem především rodiče David Chovančík, předseda klubu. Pro děti tak budou sladkosti připraveny, ale ani rodiče nemusejí zahálet. Ve vlaku nebude chybět Pivní vagón, ve kterém bude k dostání svařák, grog nebo klobásky, řízek či guláš, opět s láskou a předvánoční náladou připravené členy Klubu přátel osoblažské úzkokolejky.

 V Osoblaze bude až do odjezdu parního vlaku připraveno občerstvení. Odjezd z Osoblahy je poté naplánován netradičně již v 14:10 a do Třemešné Mikulášský parní vlak dorazí v 15:54. „Chtěli jsme vyjít vstříc rodičům, kterým nevyhovoval dlouhý pobyt v Osoblaze, proto jsme ho zkrátili a doufáme, že i cestou zpět v našem vláčku potkáme spoustu spokojených tváří“ nabádá na zpáteční cestu vlakem Schreier. Všechny rodiče s dětmi tedy srdečně zveme na jízdu vlakem romantickou osoblažskou krajinou!

Tisková zpráva ke stažení ve formátu PDF nebo DOC.