Pro 112017
 

Od neděle 10.12. platí nejen na železnici nový jízdní řád pro rok 2018. Jeho podobu můžete shlédnout také na našem webu v sekci Jízdní řády.

U vlaků Českých drah nedošlo na Osoblažské úzkokolejce k žádně změně. I nadále setrvává model pěti párů vlaků v pracovní dny, čtyř párů o prázdninách a sobotách a třech párů vlaků o nedělích a svátcích. V jízdním řádu přípojné tratě Krnov – Třemešná (- Jeseník – Šumperk) také velké změny nenajdeme. S radostí hlásíme, že zde má své místo opět i dopolední osobní vlak z Krnova, který tvoří přípoj na náš parní vlak v Třemešné. Tento vlak jede pouze ve dnech, kdy jede parní vlak z Třemešné do Osoblahy. Z Krnova vlak odjíždí v 10:18, do Třemešné pak přijíždí 10:38.

Velkých změn nedoznal ani jízdní řád parních vlaků Slezských zemských drah. Z Třemešné do Osoblahy bude parní vlak odjíždět v 10:45. Z Osoblahy zpět odjíždí 15:10 a v Třemešné bude 16:39 s možností přestupu na osobní vlak do Krnova s odjezdem v 16:43.

Seznam dní, kdy bude parní vlak vypraven se také drží podoby z let minulých. Vyjíždíme slavnostně 8. května, následují všechny víkendy od června do půlky září, v listopadu se svezeme na tradiční Martinské hody do Bohušova a vše uzavřeme stále oblíbenější mikuláškou jízdou na začátku prosince. Návštěvníci se během léta opět mohou těšit na tématické akce, jako je Den dětí s loupežníkem Hotzenplotzem, Fajné léto nebo Strašidelný parní vlak.

Jedna změna v kalendáři jízd parních vlaků přece jenom je. Barevně zvýrazněny jsou nezvykle také dny 28. a 29. září. Právě na tyto dva dny pro Vás připravujeme hlavní program oslav 120. výročí zahájení provozu na Osoblažské úzkokolejce. Dvoudenní festival plný zábavy s vůní páry v množství, které Osoblažsko nezažilo téměř 60 let. Více informací jak o této slavnosti, tak o zbylých akcích budeme postupně zveřejňovat během jara.