Čvn 222018
 

V sobotu 30. června se na Osoblažské úzkokolejce bude konat již 7. ročník tradiční akce pro rodiny s dětmi, která pro tento rok dostala podtitul Prvorepublikové parní léto. Soubor těchto akcí Vás bude po celé léto provázet po technických památkách v Moravskoslezském kraji sdružených do virtuální stezky technických atraktivit zvané TECHNOTRASA. Můžete se opět těšit na různorodý program, soutěže, a další aktivity včetně drobných výher.

Program začíná již od 10:00 hodin na nádraží v Třemešné. Na nástupišti bude vyhrávat Down Beat Dixieland Band, který navodí atmosféru první republiky. Odjezd vlaku z Třemešné je pak v 10:45, kdy do vlaku nastoupí i osobnosti první republiky, které společně s Dixielandem zpestří cestu parním vlakem až do Osoblahy.

Na nádraží v Osoblaze bude po příjezdu parního vlaku v 12:03 připraven výlet do minulosti. Průvodci osoblažského Retromuzea pro návštěvníky připravili komentovanou prohlídku – Po stopách staré Osoblahy. Ta návštěvníky zavede do částí tohoto městečka povětšinou zaniklých díky válce. Prohlídka bude ukončena v místním muzeu, které se specializuje na historii Československa a Osoblažska. Rodiče s dětmi si zde navíc budou moci opéct špekáček na místní muzejní zahradě. Pro děti připraveny hry o drobné ceny. Parní vlak vyrazí na svou zpáteční cestu v 15:10 a do Třemešné dorazí v 16:39.

Celý program akce finančně podpořil Moravskoslezský kraj z dotačního programu Podpora technických atraktivit v Moravskoslezském kraji v roce 2018. “Moravskoslezský kraj provoz našeho vlaku podporuje každoročně a díky tomu se snažíme do osoblažského regionu přitáhnout stále více turistů, které tento region potřebuje jako sůl. Navíc se nám daří díky dotaci modernizovat náš vozový park. Tento rok jsme například instalovali nové zabezpečení nástupních prostor vagónů, aby se naši cestující ve vlaku cítili ještě bezpečněji“, vysvětluje dobrou spolupráci s krajem Pavel Schreier ze Slezských zemských drah.

Tisková zpráva ke stažení ve formátu PDF nebo DOC.