Čvc 082019
 

V sobotu 13. července se na Osoblažské úzkokolejce bude konat již 8. ročník tradiční putovní akce FAJNE LÉTO, která Vás celé léto bude provázet po technických památkách v Moravskoslezském kraji sdružených do virtuální stezky technických atraktivit zvané TECHNOTRASA. Můžete se opět těšit na program a různé soutěže včetně drobných výher. Velkým lákadlem bude přepadení parního vlaku jezdci na koních. Na úzkokolejku navíc tento den vyrazí i speciální druhý parní vlak z Osoblahy do Slezských Rudoltic a zpět s lokomotivou Rešica.

Program začíná již od 10:15 hodin na nádraží v Třemešné. Na nástupišti bude vyhrávat country kapela Wagon, která navodí trampskou atmosféru. Odjezd vlaku z Třemešné je pak v 10:45. Během jízdy vlaku proběhne přepadení jezdci na koních.

Na nádraží v Osoblaze začíná zábavný program po příjezdu parního vlaku v 12:03. Na nádraží nebudou chybět ani poníci pro děti. Pro nadšence westernu bude v 12.40 hodin vypraven speciální parní vlak z Osoblahy do Slezských Rudoltic, kde na nádraží budou probíhat ukázky kovbojských technik. Ty budou probíhat i na nádraží v Osoblaze. Cestující mohou kromě toho navštívit také Osoblažské Retromuzeum nebo židovský hřbitov. Po celou dobu na nádraží v Osoblaze bude vyhrávat kapela Wagon. Parní vlak z Osoblahy odjíždí zpět do Třemešné v 15:10 hodin.

 Celý program akce finančně podpořil Moravskoslezský kraj z dotačního programu Podpora technických atraktivit v Moravskoslezském kraji v roce 2019. “Moravskoslezský kraj provoz našeho vlaku podporuje každoročně a díky tomu se snažíme do osoblažského regionu přitáhnout stále více turistů, které tento region potřebuje jako sůl. Navíc se nám daří díky dotaci udržet provozuschopné lokomotivy a vozy, a navíc ještě postupně rekonstruujeme zázemí pro provoz parního vlaku“, vysvětluje dobrou spolupráci s krajem Pavel Schreier ze Slezských zemských drah.

Tisková zpráva ke stažení ve formátu PDF nebo DOC.