Čvc 282020
 

V sobotu 1. srpna se na Osoblažské úzkokolejce bude konat již 9. ročník tradiční putovní akce FAJNE LÉTO, která vás celé léto bude provázet po technických památkách v Moravskoslezském kraji, které jsou zapojeny v projektu TECHNOTRASA. Tato virtuální stezka propojuje unikátní místa, na nichž vás čekají výjimečné zážitky připomínající výraznou technickou a řemeslnou vyspělost severní Moravy a Slezska. Můžete se opět těšit na program a různé soutěže včetně drobných výher. Velkým lákadlem bude prvorepubliková kapela ve vlaku nebo doprovodný program na nádraží v Osoblaze.

Program začíná již od 10:15 hodin na nádraží v Třemešné. Na nástupišti bude vyhrávat Stanley’s Dixie Street Band, který navodí prvorepublikovou atmosféru. Odjezd vlaku z Třemešné je pak v 10:45. Během jízdy vlaku bude samozřejmě hrát i kapela.

Na nádraží v Osoblaze začíná zábavný program po příjezdu parního vlaku v 12:03. Na nádraží nebudou chybět hry a jízdy na koních pro děti. Vrcholem bude swingové vystoupení a výuka pro turisty, kterou zajišťují Jazz Monkeys. Prvorepubliková atmosféra se tak ponese celým programem v Osoblaze. Připravujeme pro vás také průvodce po Osoblaze, kdy během pobytu vlaku budeme moci poznat zajímavá místa a historii tohoto městečka. Občerstvení bude zajišťovat Pivní vagón s čepovaným pivem a místními specialitami.

Cestující mohou kromě toho navštívit ještě také Osoblažské Retromuzeum nebo židovský hřbitov. Po celou dobu na nádraží v Osoblaze bude vyhrávat kapela Stanley’s Dixie Street Band. Parní vlak z Osoblahy odjíždí zpět do Třemešné v 15:10 hodin.

 Celý program akce finančně podpořil Moravskoslezský kraj z dotačního programu Podpora technických atraktivit v Moravskoslezském kraji v roce 2020. “Moravskoslezský kraj provoz našeho vlaku podporuje každoročně a díky tomu se snažíme do osoblažského regionu přitáhnout stále více turistů, které tento region potřebuje jako sůl. Navíc se nám daří díky dotaci udržet provozuschopné lokomotivy a vozy, a navíc ještě postupně rekonstruujeme zázemí pro provoz parního vlaku“, vysvětluje dobrou spolupráci s krajem Pavel Schreier ze Slezských zemských drah.

Tisková zpráva ke stažení ve formátu PDF nebo DOC.