Zář 022020
 

V sobotu 5. září na Osoblažskou úzkokolejku vyjede Vlak plný chutí, který pro turisty připravili nadšenci z Klubu přátel osoblažské úzkokolejky a Bylinkového ranče Majoránek. Turisté se mohou těšit na ochutnávky lokálních produktů nejen s regionální značkou JESENÍKY originální produkt. Dále bude možnost se setkat i přímo osobně s lokálními producenty, kteří své výrobky představí a odprezentují.

Program začíná už před odjezdem vlaku z Třemešné okolo 10 hodiny. „V Pivním vagóně na cestující čeká regionální pivo Nachmelená opice z Krnova nebo lokální produkty Bylinkového ranče Majoránek z Horních Povelic. Pro turisty bude navíc ještě připraven ochutnávkový raut z lokálních produktů, z nichž některé si budete moci zakoupit přímo na místě“ zmiňuje program vlaku David Chovančík ze Slezských zemských drah.

Odjezd parního vlaku z Třemešné je již tradičně v 10:45 a příjezd do Osoblahy v 12:03. V Osoblaze budou připraveny stánky s regionálními produkty, a i se samotnými producenty. Těmi budou Sladké Osoblažsko se svými marmeládami, Bio farma Ch-angus, která se specializuje na zpracování a problematiku masa a biochovu či stánek Tichý s lokální moukou a obilím. V neposlední řadě zde budete moci ochutnat i výrobky z Kozí farmy z Arnultovic. Vybrané produkty bude možno i zakoupit. Program v Osoblaze bude až do odjezdu vlaku v 15:10 zpět do Třemešné.

„Rozhodli jsme se našim turistům částečně nahradit Gastrofestival Ochutnej Osoblažsko, který se v tomto termínu již tradičně odehrává, ale z důvodu problematiky svázané s nemocí COVID byl odložen na rok 2021. Rozšířili jsme tak tradiční Gastrovlak a vymysleli doprovodný program přímo na nádraží v Osoblaze. Velkou pomocí je i zapojení Bylinkového ranče Majoránek“ zmiňuje důvody vypravení vlaku Chovančík. Cestující akorát upozorňujeme na povinnost nošení roušky či jiné ochrany úst a nosu v našem parním vlaku, který je prostředkem veřejné hromadné dopravy a vztahují se na něj vydaná mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví.

Tisková zpráva ke stažení ve formátu PDF nebo DOC.