Kvě 262017
 

Letní sezóna na úzkokolejce Osoblažce propuká vždy v červnu, kdy parní vlaky začínají jezdit nejprve každou sobotu, později o všech prázdninových víkendech. A hned ten první bude 3. června, kdy se parní vlak pokusí přepadnout Loupežník Hotzenplotz – maskot Osoblažska.

Téměř neznámý loupežník, jehož jméno zní v překladu „Osoblaha“, bude během celého dne znepříjemňovat vlakovému personálu jinak poklidnou cestu parním vlakem do loupežníkova rodného městečka Hotzenplotz – Osoblaha. Všechny rodiče a jejich děti, které se nebojí řádění loupežníka Hotzenplotze, tímto zveme, aby dorazili k našemu parnímu vlaku nejpozději do 10:45, kdy se parní vlak vydá na svou známou cestu do Osoblahy.

V parním vlaku na děti bude čekat zábavný kvíz, ve kterém budou moci vyhrát malé ceny. Po příjezdu do Osoblahy ve 12:03 proběhne pokus o zatčení loupežníka Hotzenplotze a jeho družiny včetně výslechu před veřejností v Hotzenplotzově čekárně, kde se loupežník snad dočká spravedlivého potrestání. Pokud se podaří Hotzenplotze odsoudit tak se v rámci trestu loupežník podepíše každému dítěti do jeho knížky, která bude po celý den v prodeji. Pro hodné děti budou připraveny hry nebo atrakce jako např. jízdy na koních od paní Václavíkové z Minifarmy Osoblaha. Pro všechny cestující bude také připraveno přímo na nádraží občerstvení.

Na cestu zpět se parní vlak vydá v 15:10 a do Třemešné dorazí v 16:41.

Tisková zpráva ke stažení ve formátu PDF nebo DOC.